آموزش پنکیک ساده

آموزش پنکیک ساده

پنکیک نوعی کیک نازک، تخت و گرد است که با ریختن خمیر آشپزی در ماهی‌تابه پخته می‌شود. بیشتر پنکیک‌ها نوعی نان آماده محسوب می‌شوند. در هنگام پخت پنکیک باید آن را در ماهی‌تابه پشت و رو کرد تا طرف دیگر آن نیز پخته شود. پنکیک از شیر، بیکینگ پودر، آرد، وانیل، نمک و تخم مرغ تشکیل می‌شود. البته پنکیک انواع مختلفی مانند پنکیک‌های بدون شیر و آرد و همچنین شکلاتی و بدون تخم مرغ دارد که تمام موارد مناسب صبحانه‌های لذیذ نیز هستند. پنکیک را می‌توان با مواد مختلفی مانند مربا، عسل، شکلات، میوه، شیره درخت افرا و گوشت سرو کرد.

مواد لازم:

آرد سفید: ۱ پیمانه

شکر: ۳ قاشق غذاخوری

بکینگ پودر: ۱ قاشق چای‌خوری

نمک: ¼ قاشق چای‌خوری

تخم مرغ: ۱ عدد

شیر: ۱ پیمانه

روغن مایع: ۳ قاشق غذاخوری

وانیل: نوک قاشق چای‌خوری (اختیاری)

مراحل پخت:

مواد خشک را مخلوط کنید. آرد، شکر، بکینگ پودر و نمک را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید.

مواد تر را مخلوط کنید. در کاسه دیگری، تخم مرغ، شیر، روغن مایع و وانیل را با هم مخلوط کنید.

مواد تر را به مواد خشک اضافه کنید. مخلوط مواد تر را به تدریج به مخلوط مواد خشک اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. نکته: زیاد هم نزنید، فقط تا حدی که مواد مخلوط شوند کافی است.

تابه را گرم کنید. یک تابه نچسب را روی حرارت متوسط گرم کنید. سپس با یک دستمال کاغذی آغشته به روغن، تابه را چرب کنید.

پنکیک‌ها را بپزید. حدود ¼ پیمانه از مایه پنکیک را در تابه گرم بریزید. صبر کنید تا حباب‌های کوچکی روی سطح پنکیک ظاهر شوند و لبه‌های آن شروع به سفت شدن کنند. سپس با یک لیسک پنکیک را برگردانید و طرف دیگر آن را نیز به مدت حدود ۳۰ ثانیه بپزید.

پنکیک‌ها را سرو کنید. پنکیک‌ها را روی یک بشقاب گرم بچینید و با خامه، عسل، مربا، شربت، میوه یا هر چیز دیگری که دوست دارید سرو کنید.

نکات:

برای پخت پنکیک می‌توانید از تابه‌های مخصوص پنکیک که کوچک و دایره‌ای هستند استفاده کنید.

اگر می‌خواهید پنکیک‌های شما پف بیشتری داشته باشند، می‌توانید ½ قاشق چای‌خوری جوش شیرین به مواد اضافه کنید.

برای طعم دادن به پنکیک‌ها می‌توانید از پودر دارچین، پودر کاکائو، رنده پوست لیمو یا پرتقال و یا هر چیز دیگری که دوست دارید استفاده کنید.

پنکیک‌ها را می‌توانید تا ۲ روز در یخچال نگهداری کنید.

آموزش پنکیک بدون شیر (ساده و سریع)

مواد لازم:

  • آرد سفید: ۱ و ۱/۴ پیمانه
  • شکر: ۲ قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر: ۱ قاشق چای خوری
  • نمک: ۱/۴ قاشق چای خوری
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • آب ولرم: ۱ و ۱/۴ پیمانه
  • روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
  • وانیل: ۱/۴ قاشق چای خوری (اختیاری)

مراحل پخت:

  1. مواد خشک را مخلوط کنید: آرد، شکر، بکینگ پودر و نمک را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید. سپس مواد را دو بار الک کنید تا یکدست و بدون گلوله شوند.
  2. مواد مرطوب را مخلوط کنید: در کاسه دیگری، تخم مرغ، آب ولرم، روغن مایع و وانیل را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
  3. مواد مرطوب را به مواد خشک اضافه کنید: مخلوط مواد مرطوب را به کاسه مواد خشک اضافه کنید و با همزن دستی یا برقی به آرامی هم بزنید تا یکدست شوند. بهتر است زیاد هم نزنید تا پنکیک پف کند.
  4. تابه را گرم کنید: یک تابه نچسب را روی حرارت متوسط گرم کنید. کمی روغن یا کره به تابه اضافه کنید.
  5. پنکیک ها را بپزید: ۱/۴ پیمانه از مایه پنکیک را با قاشق در تابه بریزید. صبر کنید تا حباب های کوچک روی سطح پنکیک ظاهر شوند و لبه های آن طلایی شوند. سپس پنکیک را با یک لیسک برگردانید و طرف دیگر آن را نیز بپزید.
  6. پنکیک ها را سرو کنید: پنکیک های پخته شده را روی یک بشقاب گرم بچینید و با خامه، عسل، مربا، شربت، میوه یا هر topping دلخواهتان سرو کنید.

نکات:

  • می توانید به جای آب از شیر نارگیل، شیر بادام یا هر شیر گیاهی دیگری استفاده کنید.
  • برای پنکیک های رژیمی، می توانید شکر را حذف کنید یا از شکر قهوه ای یا شکر رژیمی استفاده کنید.
  • برای پنکیک های طعم دار، می توانید از پودر دارچین، پودر کاکائو، رنده پوست لیمو یا پرتقال و … به مایه پنکیک اضافه کنید.
  • اگر مایه پنکیک خیلی غلیظ بود، کمی آب ولرم به آن اضافه کنید.

اگر مایه پنکیک خیلی رقیق بود، کمی آرد به آن اضافه کنید.

آموزش پنکیک شکلاتی

مواد لازم:

  • آرد: ۱ و ۱/۲ پیمانه
  • پودر کاکائو: ۱/۴ پیمانه
  • شکر: ۲ قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر: ۱ قاشق چای خوری
  • جوش شیرین: ۱/۴ قاشق چای خوری
  • نمک: ۱/۴ قاشق چای خوری
  • شیر: ۱ پیمانه
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • کره ذوب شده: ۲ قاشق غذاخوری
  • وانیل: ۱ قاشق چای خوری

طرز تهیه:

  1. تمام مواد را به جز کره ذوب شده و وانیل در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.
  2. در کاسه جداگانه ای، شیر، تخم مرغ، کره ذوب شده و وانیل را مخلوط کنید.
  3. مخلوط شیر را به مواد خشک اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
  4. تابه نچسب را روی حرارت متوسط گرم کنید.
  5. برای هر پنکیک، حدود ۱/۴ پیمانه از مایه را در تابه بریزید.
  6. حدود ۲ تا ۳ دقیقه صبر کنید تا لبه های پنکیک شروع به سفت شدن و حباب های کوچکی روی سطح آن ایجاد شود.
  7. با یک قاشق یا لیسک، پنکیک را برگردانید و ۱ تا ۲ دقیقه دیگر بپزید تا پخته شود.
  8. پنکیک ها را روی بشقاب گرم بچینید و با خامه، عسل، شربت شکلات، میوه های تازه یا هر چیز دیگری که دوست دارید سرو کنید.

نکات:

  • برای پنکیک های پف دارتر، می توانید ۱/۲ قاشق چای خوری بیکینگ پودر اضافی اضافه کنید.
  • اگر مایه پنکیک خیلی غلیظ بود، کمی شیر اضافه کنید.
  • اگر مایه پنکیک خیلی رقیق بود، کمی آرد اضافه کنید.
  • برای پخت بهتر پنکیک، از تابه نچسب استفاده کنید.
  • برای طعم شکلاتی قوی تر، می توانید از پودر کاکائو بدون شکر استفاده کنید.
  • می توانید به جای کره ذوب شده از روغن نباتی استفاده کنید.
  • می توانید به مایه پنکیک، تکه های شکلات چیپسی یا میوه های خشک نیز اضافه کنید.

نوش جان!

آموزش پنکیک ژاپنی

مواد لازم:

  • آرد: ۱۲۰ گرم
  • شکر: ۳۰ گرم
  • بیکینگ پودر: ۵ گرم
  • نمک: ۱/۴ قاشق چای خوری
  • شیر: ۱۵۰ میلی لیتر
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • وانیل: ۱/۴ قاشق چای خوری
  • کره: ۲۰ گرم

طرز تهیه:

  1. آرد، شکر، بیکینگ پودر و نمک را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.
  2. شیر، تخم مرغ و وانیل را در یک کاسه جداگانه مخلوط کنید.
  3. مخلوط شیر را به مخلوط آرد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
  4. کره را ذوب کنید و به خمیر اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
  5. تابه ای را روی حرارت متوسط گرم کنید و کمی کره یا روغن در آن بریزید.
  6. ۱/۴ پیمانه از خمیر را در تابه بریزید و صبر کنید تا حباب های کوچک روی سطح آن ایجاد شود.
  7. لبه های پنکیک را با قاشق برگردانید و حدود ۳۰ ثانیه دیگر بپزید.
  8. پنکیک را در بشقاب قرار دهید و با خامه، عسل، شربت楓 یا میوه سرو کنید.

نکات:

  • برای پف بیشتر پنکیک، می توانید ۱ قاشق چای خوری سرکه سفید به خمیر اضافه کنید.
  • برای پخت پنکیک ژاپنی می توانید از تابه نچسب یا قالب پنکیک استفاده کنید.
  • اگر خمیر خیلی غلیظ بود، کمی شیر به آن اضافه کنید.

اگر خمیر خیلی رقیق بود، کمی آرد به آن اضافه کنید.

آموزش پنکیک موزی

مواد لازم:

  • آرد: ۱ پیمانه
  • شکر: ۱ قاشق غذاخوری
  • شیر: ۱ پیمانه
  • بیکینگ پودر: ۲ قاشق چای خوری
  • نمک: ۱/۴ قاشق چای خوری
  • روغن گیاهی: ۲ قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • دارچین: ۱ قاشق چای خوری
  • موز رسیده: ۲ عدد

طرز تهیه:

  1. موزها را پوست گرفته و با چنگال له کنید.
  2. تخم مرغ را در کاسه ای شکسته و با شیر و روغن مخلوط کنید. سپس موز له شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  3. آرد و بیکینگ پودر را در ظرفی جداگانه مخلوط کنید و به موادتان اضافه کنید. سپس نمک و دارچین را نیز اضافه کنید و مجدداً هم بزنید تا مایه پنکیک یکدست شود.
  4. تابه ای را با کره چرب کنید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. سپس هر بار یک قاشق از مواد پنکیک را داخل تابه بریزید تا یک طرف آن طلایی شود. سپس پنکیک را به آرامی برگردانید تا طرف دیگرش هم طلایی شود. به همین ترتیب همه پنکیک ها را آماده کنید.
  5. پنکیک ها را بعد از خنک شدن روی هم بچینید و روی آن را با کمی عسل و چند تکه موز تزیین کنید.

نکات:

  • می توانید به جای دارچین از پودر هل یا وانیل نیز استفاده کنید.
  • برای پخت پنکیک می توانید از تابه نچسب یا چدن استفاده کنید.
  • اگر مایه پنکیک خیلی غلیظ بود، می توانید کمی شیر به آن اضافه کنید.
  • اگر مایه پنکیک خیلی رقیق بود، می توانید کمی آرد به آن اضافه کنید.
  • برای پخت پنکیک از حرارت ملایم استفاده کنید تا پنکیک ها به طور کامل پخته شوند و نسوزند.

نوش جان!

آموزش پنکیک با ماست: یک صبحانه جذاب و آسان

پنکیک با ماست، یک صبحانه یا میان‌وعده خوشمزه و ساده است که می‌توانید به راحتی در خانه تهیه کنید. این پنکیک‌ها به دلیل استفاده از ماست، لطافت و طعم خاصی دارند و برای کسانی که به لاکتوز شیر حساسیت دارند نیز مناسب هستند.

مواد لازم:

  • آرد: ۱ و ۱/۲ پیمانه
  • ماست ساده: ۱ پیمانه
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • شکر: ۲ قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • جوش شیرین: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • نمک: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • وانیل: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • روغن یا کره: به مقدار لازم

طرز تهیه:

  1. در یک کاسه بزرگ، آرد، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را با هم مخلوط کنید.
  2. در کاسه دیگری، ماست، تخم مرغ، شکر و وانیل را با هم مخلوط کنید.
  3. مخلوط مواد خشک را به مخلوط مواد تر اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند. زیاد هم نزنید.
  4. یک تابه را روی حرارت متوسط گرم کنید و کمی روغن یا کره در آن بریزید.
  5. با ملاقه یا پیمانه، مقداری از مایه پنکیک را در تابه بریزید. اندازه پنکیک‌ها به دلخواه شما بستگی دارد.
  6. صبر کنید تا روی پنکیک‌ها حباب بزند، سپس آنها را برگردانید تا طرف دیگرشان نیز پخته شود.
  7. پنکیک‌ها را روی بشقاب بچینید و با خامه، عسل، شربت، میوه یا هر چیز دیگری که دوست دارید سرو کنید.

نکات:

  • می‌توانید به جای ماست ساده از ماست یونانی نیز استفاده کنید.
  • اگر مایه پنکیک خیلی غلیظ بود، کمی شیر یا آب به آن اضافه کنید.
  • اگر مایه پنکیک خیلی رقیق بود، کمی آرد به آن اضافه کنید.
  • برای پخت پنکیک می‌توانید از تابه نچسب یا چدن استفاده کنید.
  • برای اینکه پنکیک‌ها پف کنند، تابه را قبل از ریختن مایه پنکیک گرم کنید.
  • برای اینکه پنکیک‌ها نسوزند، حرارت تابه را تنظیم کنید.

نوش جان!

آموزش پنکیک بدون تخم مرغ

مواد لازم:

  • آرد: ۱ و ۱/۴ پیمانه
  • شکر: ۲ قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک: ۱/۴ قاشق چای خوری
  • شیر: ۱ پیمانه
  • روغن نباتی: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

  1. مواد خشک را مخلوط کنید. آرد، شکر، بیکینگ پودر و نمک را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید.
  2. مواد مرطوب را اضافه کنید. شیر، روغن نباتی و آب را به مواد خشک اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یک خمیر صاف و یکدست بدست آید.
  3. تابه را گرم کنید. یک تابه نچسب را روی حرارت متوسط گرم کنید.
  4. پنکیک ها را بپزید. حدود ۱/۴ پیمانه از خمیر را در تابه بریزید. صبر کنید تا حباب هایی روی سطح پنکیک ظاهر شوند و لبه های آن شروع به خشک شدن کنند. سپس پنکیک را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز قهوه ای شود.
  5. پنکیک ها را سرو کنید. پنکیک های بدون تخم مرغ را می توانید با عسل، شربت افرا، مربا، میوه های تازه یا هر چیز دیگری که دوست دارید سرو کنید.

نکات:

  • می توانید به جای شیر از شیر گیاهی مانند شیر بادام یا شیر نارگیل استفاده کنید.
  • اگر خمیر خیلی غلیظ بود، کمی شیر یا آب اضافه کنید.
  • اگر خمیر خیلی رقیق بود، کمی آرد اضافه کنید.
  • برای پخت پنکیک ها از تابه نچسب استفاده کنید تا به راحتی از تابه جدا شوند.
  • می توانید پنکیک ها را در فر نیز بپزید. برای این کار، فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید و پنکیک ها را به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه در فر بپزید.

 

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 9 اسفند 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام های پاتوق و لینک مستقیم بلا مانع است.