ترکیبات سبزی قورمه سبزی چیست ؟ طرز تهیه بهترین ادویه قورمه سبزی
سبزی قورمه سبزی چیست
ترکیبات سبزی قورمه سبزی چیست ؟ بدون شک قورمه سبزی محبوبترین و پرطرفدارترین غذای ایرانی میباشد که در مناطق مختلف ایران به روشهای گوناگون و با ادویه و سبزیهای مختلف پخته میشود.
ترکیبات اصلی سبزی خورشتی
تره ؛ درصد بیشتر سبزی این خورش را تره تشکیل میدهد
جعفری ؛ میزان استفاده از جعفری تقریباً به اندازه تره میباشد.
گشنیز ؛ میزان استفاده از گشنیز نصف تره و جعفری میباشد.
اسفناج ؛ استفاده از سبزی اسفناج اختیاری میباشد و میزان آن بستگی به ذائقه خودتان دارد.
شنبلیله ؛ در میزان استفاده از شنبلیله باید کمی دقت کنید و میزان آن نسبت به سایرین کمتر است چون طعم و بوی تندی دارد.
سبزی قورمه سبزی شمالی
معمولاً غذاهای شمالی بسیار خوشمزه و لذیذ میباشند به خاطر گونههای زیاد سبزیجات معطر و خوشمزه. تفاوت سبزی قورمه سبزی شمالی در استفاده از سبزیهای محلی میباشد.
ترکیب رایج سبزی قورمه سبزی شمالی:
شمالیها تره و جعفری و گشنیز را به مقدار مساوی استفاده میکنند. نسبت استفاده از شنبلیله تقریباً یک سوم سبزیهای بالا میباشد.
سبزی های محلی:
خالواش: طعمی شبیه به تره دارد و عطر و بوی آن قوی تر است.
چوچاق: طعمی شبیه به جعفری دارد و عطر و بوی آن تندتر است.
برگ چغندر: طعمی شبیه به اسفناج دارد و باعث لعاب بیشتر خورش میشود.
اسفناج: در برخی مناطق به جای برگ چغندر استفاده میشود.
نعنا: طعم و عطر ملایمی به خورش می دهد.
نکاتی برای تهیه سبزی قورمه سبزی شمالی:
سعی کنید از سبزیهای تازه استفاده کنید و قبل از اینکه سبزیها را پاک کنید آنها را بشویید.
سبزیهای پاک شده خود را در ابعاد بسیار ریز خرد کنید.
اگر قصد دارید خورش را با سبزی تازه تهیه کنید حتماً ابتدا سبزی را تفت دهید تا عطر و بوی آن آزاد شود.
سبزی قورمه سبزی جنوبی
سبزی که جنوبیها برای پخت قورمه سبزی استفاده میکنند نسبت با سایر نقاط ایران تفاوتهای اندکی دارد. معمولا از تره و جعفری همراه با گشنیز و شوید استفاده میکنند. اسفناج یا برگ چغندر همراه با سیر سبز و شنبلیله را همیشه با سبزی خورشتی اضافه میکنند.
راز خوشمزه شدن قورمه سبزی جنوبی این است که از چاشنیهای معطر مانند لیمو عمانی و غوره و تمبر هندی در مواد اولیه خورشت استفاده مینماید. معمولاً با استفاده از فلفل طعم خورشت را کمی تند میکنند. یکی دیگر از نکات پخت قرمه این است که از شنبلیله خشک به خاطر عطر و بوی بیشتر استفاده میکنند.
یکی دیگر از رایجترین ادویههای جنوبی در خورشت استفاده از ادویه هفت رنگ (که شامل پودر دارچین و پودر زنجبیل و پودر میخک و پودر جز هندی و پودر فلفل قرمز و پودر زردچوبه و پودر سماق) میباشد.
بهترین ادویه و چاشنی مناسب برای قورمه سبزی
پودر غوره: ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه: ۱ قاشق غذاخوری
پودر فلفل قرمز یا سیاه: ۱ قاشق غذاخوری
پودر هفت رنگ: ۱ قاشق غذاخوری
شنبلیله خشک: ۲ قاشق غذاخوری
پودر لیمو عمانی: ۱ قاشق چایخوری
پودر سیر: ۱ قاشق چایخوری
پودر پیاز: ۱ قاشق چایخوری
پودر گلپر: ۱ قاشق چایخوری
زعفران: به مقدار دلخواه
طرز تهیه ادویه
تمام ادویههای مورد نظر را به جز زعفران درون کاسه بریزید و با آرامی با هم مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شوند. در این فاصله زعفران را هم به صورت دم کرده آماده کنید و به مخلوط ادویهها اضافه نمایید. بهترین روش نگهداری از ادویه ریختن آن درون ظرف های دربسته میباشد.