طرز تهیه باسلوق ساده با پیمانه

طرز تهیه باسلوق ساده با پیمانه

طرز تهیه باسلوق ساده با پیمانه باسلوق یک شیرینی سنتی و خوشمزه ایرانی است که با نشاسته، شکر، آب، گلاب و زعفران تهیه می شود. باسلوق را می توان در رنگ ها و طعم های مختلف تهیه کرد.ایجاد قوام: نشاسته با جذب آب و ایجاد ژل، به باسلوق قوام و سفتی می‌دهدجلوگیری از شکرک زدن: نشاسته با جذب شکر اضافی، از شکرک زدن باسلوق جلوگیری می‌کند. ایجاد کشسانی: نوع و مقدار نشاسته به کار رفته در باسلوق، بر میزان کشسانی آن تاثیر می‌گذارد. بهترین نوع نشاسته برای باسلوق، نشاسته ذرت یا نشاسته گل است.

مواد لازم:

  • شکر: ۱٫۵ پیمانه
  • آب: ۳ پیمانه
  • نشاسته: ۱ پیمانه
  • گلاب: ۱/۲ پیمانه
  • کره: ۴۰ گرم
  • پودر ژلاتین: ۲ قاشق چای خوری
  • پودر نارگیل و گردو: به مقدار لازم

طرز تهیه:

  1. مرحله اول: نشاسته را با یک پیمانه آب سرد در یک کاسه ی متوسط حل کنید. مطمئن شوید که نشاسته در آب گلوله نشده باشد.
  2. مرحله دوم: شکر و دو پیمانه آب باقی مانده را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. شکر را هم بزنید تا حل شود.
  3. مرحله سوم: وقتی شکر در آب حل شد، مخلوط آب و نشاسته را در قابلمه بریزید و با هم ترکیب کنید. به طور مداوم به هم زدن ادامه دهید تا نشاسته ته نگیرد و به خوبی پخته شود.
  4. مرحله چهارم: هنگامی که مایه باسلوق غلیظ شد و حالت کشسانی پیدا کرد، گلاب را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
  5. مرحله پنجم: پودر ژلاتین را به مقدار ۳ قاشق غذاخوری آب سرد حل کنید و به مایه باسلوق اضافه کنید.
  6. مرحله ششم: در این مرحله، کره را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا حدی که باسلوق به راحتی از قابلمه جدا شود.
  7. مرحله هفتم: بعد از این که یک ساعت و ربع از زمان حرارت دیدن نشاسته گذشت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و مایه باسلوق را در یک ظرف مناسب بریزید.
  8. مرحله هشتم: صبر کنید تا باسلوق کمی خنک شود، سپس آن را به شکل دلخواه خود در بیاورید. می توانید از پودر نارگیل و گردو برای تزیین باسلوق استفاده کنید.

نکات:

  • برای شفاف تر شدن باسلوق، می توانید کمتر از نصف قاشق چای خوری جوهر لیمو به مواد اولیه اضافه کنید.
  • می توانید به جای پودر نارگیل از کنجد، گل محمدی و مغزهای دلخواه استفاده کنید.
  • برای تهیه باسلوق کشدار، می توانید ۲۰۰ گرم گلوکز مایع به جای گلاب استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید شیرینی باسلوق شما کمتر شود، می توانید ۱٫۵ پیمانه شکر بریزید.

نوش جان!

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 7 اسفند 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام های پاتوق و لینک مستقیم بلا مانع است.