طرز تهیه باسلوق ساده با پیمانه + نکات پخت شیرینی سنتی اراک
طرز تهیه باسلوق ساده با پیمانه
طرز تهیه باسلوق ساده با پیمانه باسلوق یک شیرینی سنتی و خوشمزه ایرانی است که با نشاسته، شکر، آب، گلاب و زعفران تهیه می شود. باسلوق را می توان در رنگ ها و طعم های مختلف تهیه کرد.ایجاد قوام: نشاسته با جذب آب و ایجاد ژل، به باسلوق قوام و سفتی میدهدجلوگیری از شکرک زدن: نشاسته با جذب شکر اضافی، از شکرک زدن باسلوق جلوگیری میکند. ایجاد کشسانی: نوع و مقدار نشاسته به کار رفته در باسلوق، بر میزان کشسانی آن تاثیر میگذارد. بهترین نوع نشاسته برای باسلوق، نشاسته ذرت یا نشاسته گل است.
مواد لازم:
- شکر: ۱٫۵ پیمانه
- آب: ۳ پیمانه
- نشاسته: ۱ پیمانه
- گلاب: ۱/۲ پیمانه
- کره: ۴۰ گرم
- پودر ژلاتین: ۲ قاشق چای خوری
- پودر نارگیل و گردو: به مقدار لازم
طرز تهیه:
- مرحله اول: نشاسته را با یک پیمانه آب سرد در یک کاسه ی متوسط حل کنید. مطمئن شوید که نشاسته در آب گلوله نشده باشد.
- مرحله دوم: شکر و دو پیمانه آب باقی مانده را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. شکر را هم بزنید تا حل شود.
- مرحله سوم: وقتی شکر در آب حل شد، مخلوط آب و نشاسته را در قابلمه بریزید و با هم ترکیب کنید. به طور مداوم به هم زدن ادامه دهید تا نشاسته ته نگیرد و به خوبی پخته شود.
- مرحله چهارم: هنگامی که مایه باسلوق غلیظ شد و حالت کشسانی پیدا کرد، گلاب را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
- مرحله پنجم: پودر ژلاتین را به مقدار ۳ قاشق غذاخوری آب سرد حل کنید و به مایه باسلوق اضافه کنید.
- مرحله ششم: در این مرحله، کره را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا حدی که باسلوق به راحتی از قابلمه جدا شود.
- مرحله هفتم: بعد از این که یک ساعت و ربع از زمان حرارت دیدن نشاسته گذشت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و مایه باسلوق را در یک ظرف مناسب بریزید.
- مرحله هشتم: صبر کنید تا باسلوق کمی خنک شود، سپس آن را به شکل دلخواه خود در بیاورید. می توانید از پودر نارگیل و گردو برای تزیین باسلوق استفاده کنید.
نکات:
- برای شفاف تر شدن باسلوق، می توانید کمتر از نصف قاشق چای خوری جوهر لیمو به مواد اولیه اضافه کنید.
- می توانید به جای پودر نارگیل از کنجد، گل محمدی و مغزهای دلخواه استفاده کنید.
- برای تهیه باسلوق کشدار، می توانید ۲۰۰ گرم گلوکز مایع به جای گلاب استفاده کنید.
- اگر دوست دارید شیرینی باسلوق شما کمتر شود، می توانید ۱٫۵ پیمانه شکر بریزید.
نوش جان!
آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 7 اسفند 1402