طرز تهیه آش ترش شمالی

طرز تهیه آش ترش شمالی مازندرانی و گیلانی که خانم نجاتی در زنجان پخت با لهجه تبریز

آش ترش شمالی یکی دیگر از غذاهای سنتی ایران می باشد که طرز پخت آن شبیه دیگر آش ها می باشد البته با کمی تفاوت که آن هم در چاشنی های مورد استفاده شماست . میتوانید آن را درون میکسر بریزید و به حالت پوره مصرف نمایید .

مواد لازم برای ۴ نفر

مواد لازم برای تهیه آش ترش شمالی

  • عدس نصف لیوان
  • برنج نیم دانه نصف لیوان
  • باقلا یک پیمانه
  • کدو حلوایی یک و نیم پیمانه
  • شکر ۷ ق غ
  • رب آلوچه ۲ ق غ
  • آب نارنج ۱ ق غ
  • سیر چرخ یا له شده ۱ ق غ
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • سبزی آش خرد شده دو لیوان
  • نمک و زردچوبه
  • روغن دنبه ۱ قاشق غذاخوری
دستور پخت

طرز تهیه آش ترش شمالی

مرحله اول

برای تهیه آش ترش شمالی خوشمزه و خوش عطر و بو ابتدا کدو حلوایی را خورد کرده سپس آن را با برنج نیم دانه و باقالی درون قابلمه ریخته سپس به آنها عدس و اگر قلم گوسفندی را در اختیار دارید همراه با دو لیتر آب اضافه کنید و روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید .

مرحله دوم

هنگامی که آب شروع به جوشیدن کرد در چندین نوبت کف روی آن را بگیرید . سپس سبزی آشی را اضافه کنید و اجازه دهید تا آش محلی برای مدت زمان یک ساعت با حرارت ملایم کاملاً مغز پخت و جا افتاده شود و آب آن کشیده شود .

طرز تهیه آش رشته شمالی

مرحله سوم

در این فاصله زمانی که در اختیار دارید پیاز را خرد کرده و همراه با زردچوبه و نمک تفت دهید ، مقداری از آن را برای تزیین آش جدا کنید . حالا به الباقی پیاز سیر چرخ شده و روغن دنبه همراه با یک قاشق رب آلوچه به آش بدون رشته اضافه کنید و تفت دهید .

مرحله چهارم

بعد از گذشت یک ساعت پیاز و سیر تفت داده شده را همراه با آب نارنج و شکر و مقداری نمک به آش اضافه کنید حالا مزه اش را چک کنید اگر باب میل شما نبود میتوانید از رب آلوچه یا رب انار استفاده کنید بعد از اضافه کردن این مواد درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید تا برای ۱ ساعت با حرارت کم آش شمالی جا بیوفته .

آخرین بروز رسانی در : شنبه 28 فروردین 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام های پاتوق و لینک مستقیم بلا مانع است.