طرز تهیه مرغ نمکی

طرز تهیه مرغ نمکی

طرز تهیه مرغ نمکی در دیگ و قابلمه بدون فویل و فر ، یک روش عالی و بی نظیر برای تهیه مرغ نمکی سیستان، غذای خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی در خانه پس با سایت تخصصی آشپزی های پاتوق همراه شده و از این دستور پخت استفاده نمایید.

مواد لازم برای خوراک ۴ نفر
مرغیک عدد متوسط
ادویه مخصوصبه میزان لازم
پودر سیر , فلفل سیاه , نمک و زردچوبهبه میزان لازم
ترخونبه مقدار کم
پیازیک عدد متوسط
روغنبه میزان لازم

طرز تهیه مرغ نمکی

مرحله ۱

در شروع کار و برای شروع مرحله به مرحله طرز تهیه مرغ نمکی ابتدا ادویه را با پودر سیر و فلفل سیاه و نمک و زرد چوبه ای که در اختیار داریم مخلوط نموده و تمام این مواد را در روغن حل میکنیم محلول ما باید شبیه یک خمیر نرم باشد , بعد از انجام این کار و شستشوی مرغ ادویه را با دست به تمام قسمت های مرغ و داخل شکم آن آغشته میکنیم.

مرحله ۲

پس از انجام این کار ترخون و پیاز را درون شکم مرغ قرار میدهیم , مرغ را برای مدت زمان ۳۰ دقیقه درون یخچال قرار داده تا کاملا مزه دار شود . حالا یک قابلمه مناسب برای این خوراک مرغ انتخاب میکنید باید اندازه آن بگونه ای باشد که مرغ تماسی با بدنه ظرف نداشته باشد.

مرحله ۳

سپس کف ظرف را با نمک پر میکنیم به اندازه دو بند انگشت , نمک ها را با کف دست فشار داده تا کاملا سفت شود . زمانی که مرغ مزه دار شد آنرا درون قابلمه قرار میدهیم .

مرحله ۴

نکته : برای پخت این غذا باید حتما از دم کنی استفاده نمایید از ابتدا تا انتهای پخت مرغ . این کار شما از آب انذاختن غذا و خراب شدن آن جلوگیری خواهد کرد . قابلمه را برای مدت زمان یک ربع ساعت بر روی حرارت زیاد قرار دهید.

مرحله ۵

پس از آن حرارت را کم کرده و اجازه میدهیم تا مرغ به مدت یک ساعت و نیم با حرارت کم بر روی اجاق بماند تا کاملا مغز پخت شود . بعد از گذشت این زمان برای تست چنگالی را درون مرغ کرده اگر راحت فرو رفت غذای شما آماده شده اگر سفت بود درب ظرف را بسته و برای یک ربع دیگه اجازه میدهیم تا با حرارت کم پخته شود .

 نکات جذاب و خواندنی در مورد پخت مرغ نمکی در دیگ

نکته اول

برای پخت یه همچین غذایی بهتر است شما از یک مرغ کامل و با پوست سالم بدون پارگی استفاده کنید. مرغ مورد نظر خود را با آب سرد بشویید و تمام قسمت‌های آن را بعد از شستشو خشک کنید.

نکته دوم

اگر می‌خواهید «این خوراک مرغ جذاب» شما طعم و مزه بهتری داشته باشد بهتر است چند ساعت قبل از آشپزی آن را درون آب نمک یا ماست و زعفران بخوابانید.

نکته سوم

افرادی که علاقمند به پخت این گونه غذاها هستند بهتر است از نمک‌های درشت دریایی یا نمک تصفیه شده بدون ید استفاده کنند.

نکته چهارم

بهتر است برای انجام این آشپزی از دیگ‌های چدنی یا روحی با ضخامت‌های مناسب استفاده کنید تا پخت مرغ به صورت یکنواخت و یک دست صورت پذیرد. قبل از آشپزی چرب کردن دیواره‌های قابلمه و دیگ هم بد نیست.

خواص پخت غذا در دیگ با نمک:

این روش مخصوص برای پخت غذاها یک روش سنتی و باستانی می‌باشد و دارای ویژگی‌های جالب و خواندنی:

طعم غذا

نمک یک طعم دهنده طبیعی و بسیار قوی می‌باشد. پخت غذا با نمک تقریباً باعث حفظ تمام خواص مواد غذایی میشود و از کم شدن خواص آن در حین پخت جلوگیری خواهد کرد.

ظاهر غذا

از خشک شدن مرغ در هنگام پخت جلوگیری میکند، بنابراین شما هم یک غذای نرم و لطیف با طعم منحصر بفرد را خواهید خورد.

خواص غذا

برخی از کارشناسان امور تغذیه‌ای معتقدند که پخت غذا با نمک باعث جذب بهتر مواد معدنی همچون منیزیم و کلسیم می‌شوند. همچنین این گونه غذاها باعث سم زدایی در بدن خواهند شد.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 23 اسفند 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام های پاتوق و لینک مستقیم بلا مانع است.