طرز تهیه حلوا برای مجلس ختم و ترحیم و عزاداری ساده و سریع
طرز تهیه حلوا برای مجلس ختم
یکی از شیرینی های سنتی و اصیل ایرانی که پایه اصلی تمام مراسم های عزاداری و مذهبی میباشد و پخت حلوا برای مراسم ختم و برای فاتحه از قدیم در ایران رایج بوده. برای اندازه گیری مواد اولیه می توانید از هر پیمانه ای که می خواهید استفاده کنید.برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه حلوا برای مجلس ختم در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه حلوا | |
آرد | ۵ استکان(آرد سنگک ٣ استکان، آرد سفید ٢ استکان) |
روغن | ٢استکان(مخلوط روغن جامد،کره و روغن مایع) |
پودر هل | ١ق چ |
برای شربت | |
شکر | ٣ استکان |
آب | ٣ استکان |
گلاب | ١ استکان |
زعفران دم کرده غلیظ | ٢ق غ |
طرز تهیه حلوای زعفرانی برای مراسم ختم
مرحله اول
پس از اینکه آرد را الک کردید آن را درون ماهی تابه ریخته و با حرارت ملایم اجاق گاز برای مدت زمان یک الی یک ساعت و نیم تفت دهید تا زمانی که بوی خامی آرد کاملاً گرفته شود و رنگ آن تغییر کند.
مرحله دوم
برای تست آرد می توانید مقدار کمی از آرد را زمانی که داغ است با روغن مخلوط کنید تا ببینید رنگ حلوای شما چگونه خواهد شد. اگر رنگ حلوا را پسند کردید می توانید اجاق گاز را خاموش کنید و آرد را دیگر تفت ندهید.
مرحله سوم
اکنون باید مواردی را که تفت داده بودید دوباره الک کنید این کار از گلوله گلوله شدن آن جلوگیری خواهد کرد پس از انجام این کار دوباره آز را درون ماهیتابه ریخته و مقداری روغن به آن اضافه کنید.
مرحله چهارم
مقدار روغن باید در حدی باشد که مواد شما آن حالت روان داشته باشد نه خیلی سفت باشد حالا آرد و روغن را با هم مخلوط کرده و برای مدت زمان ۱۰ دقیقه تفت دهید سپس هل را اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
مرحله پنجم
پس از کمی تفت دادن اجاق گاز را خاموش کنید. آب و شکر را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید، مواد را هم بزنید تا شکر کاملا حل شود این شربت زیاد نباید بجوشد چون باعث خشک شدن حلوا میشود.
مرحله ششم
گلاب را همراه با زعفران به آب اضافه کنید مواد را کمی با هم مخلوط کرده و از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا سرد شود. شربت سرد شده را با آرد سرد مخلوط کنید تا زمانی که یکدست شوند.
مرحله هفتم
مواد را حالا روی حرارت پایین و کم قرار دهید توجه داشته باشید اینجا باید مرتب مواد را هم بزنید تا حلوای مجلسی برای ختم شروع به جمع شدن کند، در لحظات پایانی ماهیتابه را بصورت دورانی (گهواره ای) تکان دهید تا حلوا مراسم ختم آماده شود.
مرحله هشتم
میتوانید در مواد اولیه آرد سفید را نیز حذف کنید و آن را تنها با آرد سنگک بپزید. استفاده از آرد سفید باعث لطیف شدن بافت حلوا میشود. برای تیره شدن رنگ حلوای ختم، آرد را در مدت زمان بیشتری تفت دهید.