طرز تهیه خورشت خلال

طرز تهیه خورشت خلال

خورشت مجلسی و مخصوص کرمانشاه، برای تهیه این خورشت محلی میتوانید از مرغ و گوشت و انواع خلال بادام و پسته استفاده کنید. برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورشت خلال در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت گوساله یا گوسفند۴۰۰ گرم
پیاز۱ عدد
خلال بادام درختی۵۰ تا ۸۰ گرم
زرشک سیاه۳ تا ۵ ق غ
لیمو عمانی۲ تا ۳ عدد
رب۲ تا ۳ ق غ
روغن کرمانشاهیبه میزان لازم
زعفرانچند ق غ
گلابچند ق غ
هل۲ عدد
چوب دارچین۱ تکه
آب۳ تا ۴ لیوان
نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم

طرز تهیه خورشت خلال

مرحله ۱

اولین کاری که باید انجام دهیم پوست گرفتن پیاز و خرد کردن آن بصورت نگینی می باشد. پس از آماده شدن پیاز قابلمه ای مناسب با حجم مواد خورشت آماده نمایید ، مقداری روغن اضافه کرده و بر روی اجاق گاز قرار دهید حرارت را کم کنید و مشغول به سرخ کردن پیاز ها شوید.

مرحله ۲

زمانی که پیاز ها سبک و شیشه ای شدند گوشت را اضافه کنید و همراه با پیاز تفت دهید. در مرحله بعدی ادویه خود که شامل زردچوبه و مقدار کمی فلفل می باشد را به گوشت اضافه کنید و این مواد را کمی با هم تفت دهید،

مرحله ۳

اکنون نوبت اضافه نمودن رب گوجه فرنگی میباشد، وقتی گوجه کمی سرخ شد و رنگ آن باز شد چوب دارچین را هم اضافه کرده و پس از آن مقداری آب درون قابلمه ریخته و اجازه دهید تا گوشت پس از ۱الی ۱/۵ ساعت زمان نیم پز شود.

مرحله ۴

در طول این مدت زرشک سیاه را شسته و در آبکش قرار دهید تا خشک شود، خلال بادام را در مقداری گلاب و زعفران دم کرده باید بخیسانید ، دانه های هل را هم سوراخ نموده و درون خورشت بریزید،  لیمو عمانی ها را هم سوراخ سوراخ کنید و درون آب قرار دهید تا تلخی لیمو را بگیرید.

مرحله ۵

آب را نیز در چند نوبت عوض کنید،  زمانی که گوشت شما نیم پز شد خلال بادام را به خورشت محلی اضافه کنید و پس از آن لیمو ها را در خورشت بریزید، کمی که خورشت جا افتاده شد آنرا مزه کنید و نمکش را اندازه کنید.

مرحله ۶

در ۱۰ دقیقه پایانی پخت زرشک سیاه را درون تابه و با مقدار کمی روغن تفت دهید و همراه با زعفران دم کرده به خورشت اضافه کنید، بعد از گذشت ده دقیقه اجاق را خاموش کنید حالا خورشت خلال شما آماده برای سرو با یک پلوی زعفرانی شده است.

مرحله ۷

میزان استفاده از زرشک و خلال بادام بستگی به علاقه شما دارد.اگر به زرشک سیاه دسترسی ندارید میتوانید از زرشک قرمز استفاده کنید. اگر میخواهید خورشت شفاف و روشنی داشته باشید گوشت را قبل از استفاده بجوشانید تا خونابه آن گرفته شود.

مرحله ۸

بجای روغن کرمانشاهی از روغن مایع و یا جامد هم میتوانید استفاده نمایید. علت استفاده از چوب دارچین بجای پودر بخاطر تیره شدن رنگ خورشت میباشد . یک غذای محلی مخصوص کرمانشاه میباشد.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 1 آبان 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام های پاتوق و لینک مستقیم بلا مانع است.