آش گوجه فرنگی طرز تهیه آش محلی خوشمزه ارومیه و اردبیل با لپه
طرز تهیه آش گوجه
آش گوجه فرنگی محلی اردبیل بسیار خوشمزه و خوش طعم میباشد ، این غذا در شهر های مختلف با روش های متفاوت تهیه میشود ، این خوراک را با لوبیا چشم بلبلی و لوبیا چیتی و لپه و عدس میپزند و چاشنی اصلی آن آبغوره میباشد .
مواد لازم برای خوراک ۴ نفرمواد لازم برای تهیه آش گوجه
- گندم : یک لیوان
- نخود ، لوبیا چیتی ، لوبیا قرمز : یک لیوان
- عدس : نصف لیوان
- سبزی آش خرد شده : ۳۰۰ گرم
- گوجه : ۸ تا ۱۰ عدد متوسط
- پیاز خلالی سرخ شده : ۳ ، ۴ عدد
- نعناع داغ : ۲ ، ۳ قاشق غذاخوری
- رب : یک قاشق غذاخوری
- آبغوره : ۴ ،۵ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه : به میزان لازم
طرز تهیه آش گوجه
مرحله اول
برای پخت آش گوجه یا هر نوع آش محلی دیگه باید از روز قبل حبوبات را بخیسانید ، در طول این مدت هم آب را برای دو الی سه مرحله عوض کنید این کار باعث گرفتن نفخ حبوبات میشود ، در ضمن گندم را هم با آب گرم بخیسانید برای ۲ الی ۳ ساعت .
مرحله دوم
در مرحله بعد حبوبات را همراه با گندم درون قابلمه ریخته و برای مدت زمان دو ساعت بپزید سپس با آن ها عدس و سبزی آش را اضافه کنید ۳۰ دقیقه بعد از پخت این مواد گوجه های رنده شده را اضافه کنید و اجازه دهید تا با حرارت متوسط سوپ ساده بپزد .
مرحله سوم
برای بهتر شدن رنگ غذا با گوجه یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را درون مقدار کمی روغن تفت دهید و آن را به آش اضافه کنید . حالا درون ظرفی جداگانه پیاز را خلالی کرده و آن را سرخ کنید به پیاز ها کمی هم نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید .
مرحله چهارم
مقداری از پیاز داغ را که آماده کرده آید برای تزیین غذا جدا کنید و الباقی آن را به آش اضافه کنید ، نعنا داغ را هم تهیه کرده و مقداری از آن را برای تزیین و الباقی را به آش گوجه اضافه کنید . در لحظات پایانی پخت ۴ قاشق غذاخوری آب غوره به آش اضافه کرده و نمک آن را اندازه کنید اکنون غذای شما آماده برای سرو می باشد .