طرز تهیه و پخت سمبوسه هندی اصل خوشمزه با سیب زمینی
طرز تهیه سمبوسه هندی
سمبوسه هندی ، یکی از به صرفه ترین و ساده ترین سمبوسه هاست که خیلی هم طرفدار داره ، دستور پخت آسانی داره و خیلی سریع میتونید اون رو آماده کنید . البته طعم و مزه این سمبوسه به خاطر استفاده از ادویه های هندی آن می باشد . مواد مصرفی را هم میتوانید به سلیقه خود کم و زیاد کنید ، البته پیشنهاد می کنیم یک بار با این مواد سمبوسه را امتحان کنید .
مواد لازم برای پخت سمبوسه
مواد لازم برای تهیه سمبوسه هندی
- حدودا ۳ تا ۴ عدد متوسط سیب زمینی آبپز
- نخود فرنگی ۱/۲ پیمانه
- گشنیز خورد شده ۲ تا ۳ ق غ
- فلفل سبز تند تازه(اختیاری)
- زنجبیل له شده ۱/۲ ق چ
- پودر گشنیز۱ ق چ
- پودر زیره۱/۲ ق چ
- فلفل قرمز۱/۲ قاشق چایخوری
- گرام ماسالا۱/۲ ق چ
- نمک ۱ق چ
مواد لازم برای تهیه خمیر سمبوسه
- ارد همه منظوره ۲پیمانه
- آجواین یا کارم سید
- ۴ ق غذ روغن
- ۱/۲ ق چ نمک
- ۱/۲ پیمانه آب
دستور پخت
طرز تهیه سمبوسه هندی
مرحله اول
برای تهیه سمبوسه هندی ابتدا خمیر سمبوسه خانگی را آماده میکنیم برای این کارآب را همراه با نمک و روغن به آرد اضافه میکنیم و مواد را به خوبی با هم مخلوط می کنیم ، سپس زیره را به خمیر اضافه کرده توجه کنید که این خمیر به آب زیادی نیاز ندارد .
مرحله دوم
در مرحله بعد خمیر را به خوبی ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند حالا بر روی ظرف آن یک سلفون کشیده و برای مدت زمان ۳۰ الی ۴۰ دقیقه به آن استراحت دهید ، تا در هنگام وردنی کشیدن خمیر حالت خود را از دست ندهد و آب به خوبی جذب خمیر شود .
مرحله سوم
در مرحله بعد و در این فاصله زمانی ۳۰ دقیقه ای مواد میانی سمبوسه خوشمزه را آماده کنید ، برای این کار یک ماهیتابه را بر روی اجاق گاز و قرار داده مقداری روغن به آن اضافه کنید ، هنگامی که روغن داغ شد نخودفرنگی را درون تابه ریخته و درب آن را ببندید .
مرحله چهارم
درب ماهیتابه را برای ۲ دقیقه ببندید تا نخودفرنگی ها نرم شوند ، حالا سیب زمینی ها را له کرده و با نخود فرنگی مخلوط میکنیم ، پس از آن سبزی و ادویه ها را به مایه سمبوسه اضافه کرده و برای مدت زمان ۵ الی ۶ دقیقه مواد را تفت میدهیم تا آب آن کشیده شود .
مرحله پنجم
در مرحله بعد مواد را کنار قرار داده و اجازه میدهیم تا خنک شوند حالا خمیر را به چانه های کوچک تقسیم میکنیم و آنها را با وردنه به شکل دایره تخت می کنیم ، خمیر را به حالت قیف درآورده و با مایه سمبوسه ساده درون آن ها را پر میکنیم ، لبه های نان را با دست نم دار به هم میچسبانیم .
مرحله ششم
در مرحله بعد ماهیتابه را بر روی اجاق گاز قرار داده و روغن به آن اضافه می کنیم ، زمانی که روغن داغ شد حرارت را کم کرده و سمبوسه ها را درون تابه ریخته و سرخ می کنیم ، در ضمن طعم سمبوسه خیلی تند نیست و میتوانید در کنار آن از سس کچاپ استفاده کنید .