نان شیر مال

طرز تهیه نان شیرمال خانگی کشمشی تبریزی با ماست

نان شیر مال

طرز تهیه و پخت نان شیر مال خانگی خوشمزه ساده و شیرین ترکی با آرد گندم ، تفاوت اصلی نان شیرمال با فطیر در هر شهرستان استفاده از شیر در تهیه خمیر آن بجای آب است.

مواد لازم برای تهیه نان شیر مال

مواد لازم برای تهیه نان شیر مال

  • خمیر مایه فوری: ۱ قاشق چایخوری سرپر
  • شکر برای خمیر مایه: ۱ ق چ
  • شیر ولرم: ۱/۲ پیمانه
  • تخم مرغ : ۱ عدد کوچک
  • شکر: ۴۰ گرم
  • آرد : ۲۵۰ گرم
  • کره هم دمای محیط: ۲۵ گرم
دستور پخت

طرز تهیه نان خانگی

برای تهیه این نان خوشمزه و مقوی ابتدا خمیر مایه را همراه با یک قاشق چایخوری شکر مخلوط کرده سپس شیر ولرم را اضافه کرده و برای مدت زمان ۱۰ دقیقه کنار قرار میدهیم تا به اصطلاح محلی عمل بیاید ، پس از آماده شدن آن تخم مرغ و شکر و کره را با هم مخلوط کنید ، بعد از انجام این مراحل آرد را آهسته آهسته اضافه کنید تا یک خمیر نرم و لطیف داشته باشید ، خمیر را برای ۱۰ الی ۱۵ دقیقه با دست ورز دهید تا حسابی جا افتاده شود ، با سلفون روی خمیر را پوشانده و برای ۱ الی ۲ ساعت به آن استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود .

از خمیر چانه های ۵۰ گرمی گرفته و بصورت دلخواه حالت دهید درون سینی فر چیده برای ۳۰ دقیقه استراحت دهید تا حالت خود را حفظ کند ، سپس از زرده تخم مرغ و زعفران بعنوان رومال استفاده کنید ، دمای فر را بر روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار داده و اجازه دهید نان خانگی شما برای مدت زمان ۲۰ الی ۲۵ دقیقه درون فر بماند ، پس از پخته شدن میتوانید از عسل روان بعنوان رومال برای این نان خانگی خوشمزه و مقوی استفاده کنید

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 21 خرداد 1399
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام های پاتوق و لینک مستقیم بلا مانع است.