طرز تهیه ماهی شکم گرفته بوشهری درفر شام دونفره ساده و سریع
طرز تهیه ماهی شکم گرفته
دستور پخت ماهی بوشهری خومشزه در فر، استفاده از ماهی قزل آلا بخاطر اینکه حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین های گروه B که در تنظیم فعالیت سلول های عصبی و در نتیجه در سلامت سیستم عصبی تاثیر زیادی دارد توصیه میشود.برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه ماهی شکم گرفته در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
ماهی | ۱عدد |
پیاز | ۱عدد |
سیر | ۱حبه |
گردو خرد شده | ۴ قاشق |
سبزی معطر | ۲ ق غذاخوری از هر کدام |
زرشک و ناردون | ۱پیمانه |
رب انار | ۱قاشق |
رب گوجه | ۱قاشق |
رب ازگیل | ۱قاشق |
رب نارنج | ۱قاشق |
آلوچه | ۱پیمانه |
نمک و فلفل و آویشن و تخم گشنیز و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه ماهی شکم گرفته
مرحله ۱
پس از پاک کردن ماهی آنرا بخوبی همراه با آب سرد بشویید یک ظرف لبه دار اندازه ماهی آماده کنید درون ظرف یک عدد پیاز را بصورت خلالی درشت خرد نمایید مقدار آب لیمو اضافه کنید.
مرحله ۲
ماهی را درون ظرف گذاشته و از موادی همچون نمک و فلفل و آویشن و تخم گشنیز و زردچوبه بعنوان ادویه برای طعم دار کردن ماهی استفاده کنید ماهی را بخوبی با این مواد مخلوط کنید تا حسابی مزه دار شود.
مرحله ۳
حالا ظرف را برای مدت زمان ۱ ساعت کنار قرار دهید تا ادویه بخورد ماهی برود. در مرحله بعد موادی را که قرار است داخل شکم ماهی قرار دهید را آماده نمایید ، پیاز و سیر را بصورت نگینی خرد نمایید درون تابه ریخته و با اندکی روغن تفت دهید.
مرحله ۴
کمی که سبک شدند رب انار و رب گوجه و بعد از آن رب نارنج و رب ازگیل را اضافه کرده و با هم تفت داده و مخلوط کنید، بعد از گذشت چند لحظه سبزی های معطر (گشنیز،شوید،جعفری و کمی شنبلیله) را بریزید و کمی تفت دهید.
مرحله ۵
در پایان گردوهای خرد شده و آلوچه و ناردون و زرشک را بریزید کمی که مواد با هم سرخ شدند اجاق را خاموش نموده و اجازه دهید تا سس خنک شود. در مرحله بعدی ، کف ظرفی را که قرار است درون فر قرار دهید را چرب کنید.
مرحله ۶
سپس ۲ عدد پیاز را بصورت حلقه حلقه بریده و کف ظرف قرار دهید، حالا ماهی را اماده کنید و درون آنرا با سس مخصوصی که تهیه نموده اید پر کنید، پس از انجام این کار شکم ماهی را با نخ و سوزن استریل شده و تمیز ببندید.
مرحله ۷
ماهی را بر روی پیاز های درون ظرف چیده بصورتی که با کف ظرف تماس نداشته باشد.میتوانید از سسی که برای طعم دار کردن ماهی آماده کرده بودید نیز درون ظرف بریزید، حالا یک استکان آب هم اضافه نموده و روی ظرف را با یک فویل بپوشانید.
مرحله ۸
حالا ظرف را برای مدت زمان ۴۵ دقیقه درون فر و با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار دهید ، بعد از گذشت این مدت زمان فویل را برداشته و برای ۱۵ دقیقه دیگر درون فر قرار داده تا کاملا پخته شود. حالا میتوانید ماهی را برای ۱۰ دقیقه گریل کنید تا طلایی رنگ شود.
مرحله ۹
اکنون ماهی شکم پر خوشمزه شما آماده برای سرو شده است.برای تهیه یک ماهی خوشمزه میتوانید از انواع سبزی های معطر و ادویه های مخصوص استفاده کنید، جنوبی ها از عصاره تمبر هندی و شمالی ها از رب استفاده میکنند.