آش ماست طرز تهیه و پخت آش شیرازی ساده و خوشمزه با جو و مرغ
طرز تهیه آش ماست
آش ماست یکی از انواع آش های اصیل ایرانی میباشد که پخت آن بیشتر در شهرهای شمالی و شیراز و تبریز رایج میباشد .
مواد لازم برای خوراک ۴ نفر
مواد لازم برای تهیه آش ماست
- هویج نگینی :یک لیوان
- جو پوست کنده پخته شده ۲لیوان
- قارچ اسلایس شده:۳لیوان
- کره:۱ ق غ
- ماست:نیم کیلو
- تخم مرغ :یک عدد
- سیر: ۳حبه
- برگ گشنیز خرد شده: ۱ لیوان
- آب:۱ لیوان
- سینه مرغ:سه تکه کوچیک
- آب مرغ:۵لیوان
- نمک و فلفل سیاه و آبلیمو
طرز تهیه آش ماست
مرحله اول
برای تهیه آش ماست ابتدا تکههای مرغ را درون قابلمه ریخته و همراه با آب و نیاز و نمک و فلفل بر روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا گوشت بپزد . در این فاصله زمانی و تا پخته شدن گوشت مرغ هویج را نیم پز کرده و همراه با جو پخته شده درون قابلمه میریزیم .
مرحله دوم
حرارت را در حالت متوسط قرار می دهیم سپس آب مرغ را همراه با آب و نمک اضافه میکنیم تا آش شروع به جوشیدن کند حالا قارچ را با کره درون ماهیتابه تفت داده و برای اینکه رنگ آن سیاه نشود در در هنگام تفت دادن از چند قطره آبلیمو استفاده کنید .
مرحله سوم
در این مرحله قارچ را به مواد در حال پخت اضافه کنید و تکه های مرغ را پس از پخته شدن ریش ریش کنید و درون ماهیتابه با کمی روغن تفت دهید و پس از سرخ کردن به آش اضافه نمایید . حالا باید سیر را له کنید و همراه با گشنیز های خرد شده به آش اضافه کنید .
مرحله چهارم
در پایان فلفل سیاه را اضافه کنید و اجازه دهید تا آش جا افتاده شود حالا ماست را با یک عدد زرده تخم مرغ را مخلوط کرده و روی حرارت اجاق گاز قرار میدهیم تا شروع به جوشیدن کند سپس آن را به آش محلی اضافه می کنیم و برای ۵ دقیقه با هم بجوشند .