دستور تهیه و پخت کلوچه خرمایی خانگی دزفولی ترد بدون شکر
طرز تهیه کلوچه خرمایی
کلوچه خرمایی میتواند یک میان وعده خوشمزه خانگی برای شما باشد ، این کلوچه به علت عدم استفاده از شکر و داشتن قند طبیعی خرما برای زمانی که هوس شیرینی میکنید بسیار مناسب میباشد .
مواد لازم برای تهیه ۱۰ عدد کلوچهمواد لازم برای تهیه کلوچه خرمایی
- ۲ پیمانه آرد گندم (قنادی یا نانوایی)
- ۲ قاشق غذاخوری زیره
- ۴ قاشق غذاخوری کنجد
- ۱/۲ پیمانه شیر گرم
- ۱/۳ پیمانه روغن مایع
- ۱ قاشق غذاخوری پودر مخمر فوری
- ۱/۲ لیوان آب گرم
- ۱/۲ قاشق مرباخوری بکینگپودر
- ۱ قاشق مرباخوری نمک
- ۲۰ عدد خرمای بدون هسته
- پودر هل و زردهی تخممرغ همزده
طرز تهیه کلوچه خرمایی
مرحله اول
برای تهیه کلوچه خرمایی باید در ابتدای پخت آرد را همراه با بیکینگ پودر و نمک و زیره کنجد مخلوط کنید ، سپس پودر مخمر را با آب گرم و مقداری شکر مخلوط نمایید . اکنون زمان آن رسیده که روغن مایع را با آرد مخلوط کنید .
مرحله دوم
در این مرحله شیر را به آرد اضافه کنید و خمیر را با دست ورز دهید تا حسابی جا افتاده شود . به خمیر برای ۱۰ دقیقه استراحت دهید سپس مخمر را به آن اضافه کنید ، خمیر را دوباره ورز دهید و کم کم آرد اضافه کنید تا جایی که آرد به دست نچسبد .
مرحله سوم
حالا روی کاسه خمیر را با پلاستیک بپوشانید و روی آن پارچه بیندازید ، آرد را برای ۲ ساعت در محیط عادی قرار دهید تا استراحت کند . بعد از آماده شدن دوباره خمیر را ورز دهید و از آن چانههای ۷۰ گرمی جدا کنید و با دست فرم دهید .
مرحله چهارم
خرما ها را با پودر هل و کمی کنجد مخلوط کنید ، برای اینکه خرما به دست نچسبد دست را مرطوب کنید . حالا مواد را درون چانههای خمیر قرار دهید و روی آن را بپوشانید ، با استفاده از یک لیوان چانه های خمیر را پهن کنید .
مرحله پنجم
برای پخت کلوچه خانگی در فر ، کف سینی گاز را با کاغذ روغنی بپوشانید و کلوچه ها را درون سینی قرار دهید . با فرچه روی شیرینی محلی ها زرده تخممرغ بزنید . سینی را برای مدت زمان ۵۰ دقیقه و با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد درون فر قرار دهید .(حرارت هم زمان از بالا و پایین بدون فن)