طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی برای ۶ نفر ساده و سریع
طرز تهیه کوفته تبریزی
کوفته خوشمزه خانگی با گوشت چرخ کرده همراه با فوت و فن های درست کردن کوفته، این غذای ایرانی متعلق به شهر تبریز میباشد و شهرتی جهانی دارد.برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کوفته تبریزی در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.
مواد لازم برای ۶ نفر | |
گوشت گوساله | ۱ کیلو |
لپه | دو لیوان |
برنج | ۱چهارم لیوان |
تره | ۱ لیوان |
ترخون و مرزه خشک | ۱قاشق |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه | به میزان لازم |
مواد لازم برای مغز کوفته | |
پیاز داغ | به میزان لازم |
زرشک و گردو | به میزان لازم |
تخم مرغ آب پز | به میزان لازم |
آلو یا آلبالوخشک | به میزان لازم |
طرز تهیه کوفته تبریزی
مرحله ۱
در ابتدای آشپزی برنج را نیم پز کرده و مقداری زردچوبه به آن اضافه میکنیم ، در یک ظرف جداگانه لپه ها را کامل پخته ، حالا سبزی ها را ضد عفونی میکنیم و خوب شستشو میدهیم درون آبکش ریخته تا آب سبزی ها کاملا گرفته شود.
مرحله ۲
در مرحله بعد گوشت را همراه با پیاز برای دو الی سه مرتبه چرخ می کنیم ، لپه را نیز برای یک بار با این مواد چرخ میکنیم، حالا برنج را به مواد کوفته اضافه کرده و مخلوط کنید بعد از انجام این مراحل سبزی ها را با نمک و فلفل به مواد اضافه میکنیم.
مرحله ۳
با دست مایه را خوب ورز میدهیم تا کاملا یکدست و مخلوط شوند.برای اینکه کوفته در هنگام پخت وا نره باید مایه را خوب ورز دهید ، زمانی که مواد اولیه آماده شد، به اندازه دلخواه از مواد برداشته و کف دست باز میکنیم.
مرحله ۴
حالا موادی را که برای مغز کوفته کنار گذاشته اید را درون گوشت ریخته و آنرا گرد می کنیم،یکی از فوت و فن های تهیه کوفته این است که گوشت گرد شده را دو سه باز پرت کنید هوا و روی میز تا حسابی جا افتاده و منسجم شود.
مرحله ۵
یک قابلمه مناسب را بر روی اجاق قرار دهید پیاز را درون قابلمه تفت دهید کمی که سبک شد رب را همراه با نمک و فلفل سیاه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم مقداری مرزه خشک را دورن قابلمه ریخته سپس مقداری آب اضافه نموده حرارت را کمی زیاد می کنیم تا به نقطه جوش برسد.
مرحله ۶
حالا حرارت را ملایم کرده و کوفته ها را درون قابلمه ریخته و اجازه میدهیم بجوشد ، حالا حرارت را خیلی کم کرده ، در قابلمه را در حالت نمیه باز قرار میدهیم تا غذا پخته بشه نیم ساعت بعد مواد را زیر و رو می کنیم و اجازه میدهیم تا کاملا پخته و جا افتاده بشه.
مرحله ۷
گوشتی که برای کوفته استفاده میکنید نباید دارای چربی بالایی باشد ، چربی زیاد باعث ترک کوفته ها در هنگام پخت میشود . لپه و برنج زیاد باعث وا رفتن کوفته خواهد شد . هنگام اضافه نمودن لپه نصف آنرا با گوشت چرخ کنید و نصف دیگر را با برنج اضافه کنید ، اینجوری کوفته شما سفت نخواهد شد.