طرز تهیه و پخت رنگینک شیرازی ساده و مجلسی با خرما و قالبی
طرز تهیه رنگینک
رنگینک نام یک نوع شیرینی شیرازی و پرطرفدار در مناطق جنوب ایران میباشد که با رطب یا خرما ، آرد و پودر دارچین تهیه میشود . ماندگاری این شیرینی خانگی مقوی و بسیار خوشمزه در یخچال به یک هفته هم میرسد .
مواد لازم برای تهیه رنگینک
مواد لازم برای تهیه رنگینک شیرازی
- آرد گندم ……۱/۵ لیوان
- کره …..صدگرم
- پودر شکر…… دو قاشق غذاخوری
- پودر هل و دارچین……. هر کدام یکسوم قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده و غلیظ…… یک قاشق چایخوری
- خرما …….حدود ۱۵۰ گرم
- گردو……. مقدارلازم
- پودر پسته یا نارگیل برای تزیین
طرز تهیه رنگینک
مرحله اول
برای تهیه رنگینک مجلسی و خوشمزه پس از اینکه هسته های خرما را جدا کردید مغز گردو ها را در وسط قورمه ها قرار داده و آنها را کنار قرار دهید ،حالا یک ماهیتابه را بر روی اجاق گاز قرار داده و حرارت را کم کنید زمانی که تابع گرم شد آرد را اضافه کنید .
مرحله دوم
در این مرحله آرد را برای مدت زمان ۱۰ دقیقه تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود و بوی خامی آرد گرفته شود . حالا کره را به آرد اضافه کنید و با هم مخلوط کنید و کمی آنها را تفت دهید ، اجاق گاز را خاموش کرده و مواد را هم بزنید تا به صورت خمیری شکل درآید .
مرحله سوم
اگر احساس کردید که آرد شما به صورت خمیر نشده نگران نباشید با هم زدن و مخلوط کردن آرد و کره می توانید خمیر را آماده کنید . اکنون پودر قند را بر روی آرد الک نمایید . سپس پودر هل و پودر دارچین را به مواد اضافه کرده و به خوبی با هم مخلوط کنید .
مرحله چهارم
در این مرحله قالب خود را آماده کرده و آن را کمی چرب کنید و یک نایلون در کف قالب پهن کنید سپس مایه رنگینک را به دو قسمت تقسیم کنید ، یک قسمت آن را در کف قالب ریخته و بر روی آن خرما را بچینید ، سپس بر روی خرماها قسمت دیگر مایه رنگینک را اضافه کنید .
مرحله پنجم
در این مرحله قالب را برای مدت زمان ۶۰ الی ۷۰ دقیقه درون یخچال قرار دهید تا رنگینک حالت بگیرد و کمی سفت شوند ، پس از گذشت این زمان از درون یخچال خارج کرده و بر روی آنها پودر پسته یا پودر نارگیل بپاشید ، اکنون رنگینک شما آماده برای سرو می باشد .