طرز تهیه شامی کباب لرستان

طرز تهیه شامی کباب لرستان خوشمزه 4 نفره شیرازی رستورانی و بروجردی

شامی کباب لرستان از غذاهای سنتی ایرانی خوشمزه مخصوص شهر زیبای خرم آباد در گویش محلی لری به آن شومی کووا میگویند . این غذا را با نان و برنج سرو میکنند . ترکیب اصلی این غذا شبیه بیشتر شامی های ایرانی میباشد . چیزی که باعث تفاوت این غذا میشود سس مخصوص آن است که از رب انار و گردو و پیاز تهیه میشود .

مواد لازم برای خوراک ۴ نفر

مواد لازم برای تهیه شامی کباب لرستان

  • گوشت چرخ کرده:۳۰۰گرم
  • سبزی شامی:مرزه،ترخون،گشنیز،جعفری
  • تخم مرغ:۲عدد
  • ارد نخودچی
  • پیاز:۱عدد
  • گردوی چرخ شده:۱ لیوان
  • رب انار
  • شکر
  • آب لیمو
  • نمک ،فلفل،زرچوبه
دستور پخت

طرز تهیه شامی کباب لرستان

مرحله اول

برای تهیه شامی کباب لرستان در ابتدا پیازها را رنده کرده و با دست آنها را فشار دهید تا گاز پیاز گرفته شود ، حالا سبزی ها را به خوبی شسته و ضدعفونی کنید ، درون آبکش ریخته تا آب آن گرفته شود و سبزی ها خشک شوند حالا سبزی ها را خرد کنید .

مرحله دوم

در مرحله بعد گوش را درون کاسه ریخته سپس نصف لیوان گردوی خرد شده را به آن اضافه کنید و با دست مخلوط نمایید سپس پیاز و سبزی های خرد شده را اضافه نمایید . مواد را با دست ورز دهید ، حالا نمک و فلفل و ادویه را اضافه کنید .

مرحله سوم

در مرحله بعد آرد نخودچی را همراه با تخم مرغ به مایع گوشت اضافه کرده و حسابی با دست ورز دهید و آن را چنگ بزنید تا کاملاً مواد شما جا افتاده و منسجم شوند ، روی کاسه را با سلفون بپوشانید و برای مدت زمان ۱۰ دقیقه آن را درون یخچال قرار دهید .

مرحله چهارم

در مرحله بعد و پس از اینکه مواد را از درون یخچال خارج نمودید یک ماهیتابه را بر روی اجاق گاز قرار داده مقداری روغن به آن اضافه کنید هنگامی که روغن داغ شد از مایه شامی کباب برداشته با دست حالت داده و درون ماهیتابه سرخ کنید .

مرحله پنجم

در مرحله بعد باید سس شامی کباب خوشمزه را آماده کنید ، پیاز را رنده کنید سپس ماهیتابه را بر روی اجاق گاز قرار داده و هنگامی که روغن داغ شد پیازها را اضافه کرده و درون ماهی تابه تفت دهید سپس الباقی گردو خرد شده را به پیاز اضافه کرده و با هم سرخ کنید .

مرحله ششم

در مرحله بعد رب انار را به مواد اضافه کنید کمی که تفت دادید ، ۱ لیوان آب اضافه کرده و اجازه دهید تا سس با حرارت کم کاملاً جا افتاده و غلیظ شود ، پس از اینکه سس شما آماده شد شامی های سرخ شده را درون سس قرار داده و اجازه دهید تا برای مدت زمان ۳۰ دقیقه بر روی اجاق گاز و با حرارت کم شامی کباب آماده شود .

آخرین بروز رسانی در : جمعه 3 بهمن 1399
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام های پاتوق و لینک مستقیم بلا مانع است.