طرز تهیه شامی ترش

طرز تهیه شامی ترش

طرز تهیه شامی ترش شمالی خوشمزه و مجلسی مخصوص گیلان و مازندران، شما در تهیه این غذای محلی و سنتی میتوانید از مرغ و رب انار و لپه نیز استفاده نمایید.برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شامی ترش در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده۵۰۰ گرم
پیاز رنده شده و آب گرفتهدو عدد
پیاز سرخ شدهیک عدد بزرگ
آب غورهنصف پیمانه
رب گوجهدو قاشق غذا خوری
جعفری و نعناعیک قاشق
ادویه نمک و فلفل و زردچوبهبه میزان لازم

طرز تهیه شامی ترش

مرحله ۱

برای شروع دو عدد پیاز متوسط را رنده کنید و آب آن را جدا نمایید،  استفاده از آب پیا در هنگام پخت گوشت باعث نرم تر شدن بافت های گوشت میشود . در مرحله بعدی گوشت را با پیاز رنده شده مخلوط کنید.

مرحله ۲

نیمی از ادویه و سبزی را به گوشت اضافه کنید مواد را بخوبی ورز میدهیم تا کاملا مخلوط و یکدست شوند. مایه شامی را برای مدت زمان ۱ ساعت کنار قرار دهید تا مزه دار شود .

مرحله ۳

در مرحله بعدی سس شامی را آماده نمایید پیاز نسبتا درشتی را خلال کنید تابه را بر روی اجاق قرار دهید مقداری روغن اضافه کنید زمانی که روغن داغ شد پیاز ها را درون تابه ریخته و تفت دهید پیاز که سرخ شد رب گوجه فرنگی و الباقی ادویه را اضافه کنید.

مرحله ۴

حالا دو لیوان آب و آب پیازی را که از قبل آماده نموده اید را به مواد اضافه کنید حرارت را در حالت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا جوش بیاد . در یک تابه جداگانه روغن ریخته زمانی که روغن داغ شد از گوشت به اندازه یه نارنگی برداشته و کف دست تخت کنید.

مرحله ۵

با انگشت میان شامی را سوراخ کنید تا هنگام سرخ شدن حرارت به همه جای غذای شما برسد ،بعد از انجام این کار شامی های سرخ شده را درون تابه ای بریزید که سس را در آن تهیه کرده بودید کمی هم آبغوره به آن اضافه کنید.

مرحله ۶

حرارت را کم کنید و برای نیم ساعت اجازه دهید تا غذای شما کاملا جا افتاده شود. سرو این غذا در کنار برنج کته و سبزی خوردن و سیر ترشی را به شما پیشنهاد میکنیم.برای طبخ غذا از سبزی خشک هم میتوانید استفاده کنید.

مرحله ۷

میتوانید از سبزی محلی چوچاق و خالواش  هم استفاده کنید. در کنار این غذای گیلانی بادمجون هم میتوانید سرخ کنید . از گوشت گوساله و گوسفندی میتوان استفاده کرد. هنگام تهیه سس از رب انار ترش هم اگر استفاده نمایید طعم فوق العاده ای را در پایان تجربه خواهید کرد .

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 22 مهر 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام های پاتوق و لینک مستقیم بلا مانع است.