ترحلوا شیرازی
ترحلوا شیرازی
ترحلوا شیرازیطرز تهیه و پخت ترحلوا شیرازی خوشمزه خانگی دو رنگ با نشاسته ، ترحلوا و رنگینگ یکی از پایه های ثابت سفره های افطار در شهر شیراز میباشد ، رنگ ترحلوا بوسیله زعفران است که خاصیت های فوق العاده ای دارد .
مواد لازم برای خوراک ۴ نفرمواد لازم برای تهیه ترحلوا شیرازی
- نشاسته گندم یک پیمانه
- آرد برنج نصف پیمانه
- شیر پنج پیمانه
- آب چهار پیمانه
- شکر دو پیمانه
- گلاب نصف پیمانه
- هل یک قاشق چای خوری
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
طرز تهیه ترحلوا شیرازی
برای تهیه این حلوا مجلسی آرد برنج را با۴ پیمانه آب و ۵ پیمانه شیر ، ۱ پیمانه نشاسته مخلوط کرده با همزن دستی هم بزنید . سپس با کمک صافی ، صافش کنید و شکر را هم بهش اضافه کنید ، سریع هم بزنید و یه لحظه هم ازش غافل نشید چونکه سریع مواد گلوله میشه ، تا زمانی که غلیظ تر از فرنی بشه باید روی شعله گاز باشه . در این مرحله گلاب و هل را اضافه کنید و بعد از ده دقیقه شعله را خاموش کنید .
کف قالب را چرب کنید و نیمی از مواد را داخل قالب بریزید و صاف کنید ، باقی مانده مواد را روی حرارت گذاشته و بهش زعفرون دم کرده اضافه کنید ، سریع این کارها را انجام دهید تا روی لایه سفید اولی نبنده ، و سریع لایه زعفرونی را با ملاغه روی لایه سفید بریزید و سطحش را صاف کنید . خنک که شد رویش را با فویل بپوشانید تا وقتی داخل یخچال میره ترک برنداره و صاف باشه به مدت ۴ ساعت تو یخچال بمونه ، اگه زمان دارید بهتره شب تا صبح داخل یخچال باشه .بعد لبه های حلوا خوش رنگ را از ظرف جدا کنید و به آرامی برگردانید و قالب بزنید بهتره با چاقوی خیس قالب بزنید و نوش جان کنید . 😍😋😍