دست پیچ کرمانشاهی
دست پیچ کرمانشاهی
دست پیچ کرمانشاهیطرز تهیه و پخت دست پیچ کرمانشاهی با گوشت چرخ کرده معروف به کوفته نخود ، از غذاهای اصیل و سنتی و مقوی ایران ، به دلیل استفاده از نخود آبگوشتی و آرد نخود، بسیار مقوی میباشد .
مواد لازم برای خوراک ۴ نفرمواد لازم برای تهیه دست پیچ کرمانشاهی
- نخود پخته و له شده: بک و نیم لیوان
- گوشت دو بار چرخ شده:۶۰۰گرم
- تخم مرغ:۲عدد
- پیاز رنده شده:۲ عدد بزرگ
- آرد نخودچی:۲ق غ
- نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن
- آب لیمو:۲ق غ
- رب گوجه:۲ق غ
- روغن
- مواد لازم برای داخل دست پیچ :
- مغز گردو، کشمش، پیاز داغ و برگه آلو
طرز تهیه دست پیچ کرمانشاهی
برای تهیه این نوع کوفته های خوشمزه ابتدا نخودها را یک شب قبل از آشپزی درون آب ریخته و بخیسانید در طول این مدت می توانید آب را برای دو الی سه مرحله عوض نمایید ، هنگامی که آب نخود ها را جدا نمودید آنها را درون قابلمه ریخته و کمی آب اضافه نمایید و بپزید سپس نخودها را له کنید .
در مرحله بعد گوشت چرخ کرده را درون کاسه ای ریخته سپس پیاز رنده شده را اضافه نمایید پس از آن تخم مرغ و نخود های له شده را به گوشت اضافه کنید مواد را کمی با هم مخلوط کرده سپس آرد نخودچی را همراه با مقداری نمک و فلفل به مواد اضافه کنید مواد را با دست به خوبی مخلوط کرده و ورز دهید تا کاملاً جا افتاده و یکدست شود .
برای مدت زمان یک ساعت به گوشت استراحت دهید سپس از مایع گوشت برداشته کف دست خط کنید و درون آن را با مواد مورد نظر را که شامل ( مغز گردو، کشمش، پیاز داغ و برگه آلو ) می شود پر کنید ،سپس آن را جمع کرده و به این ترتیب ادامه دهید تا کوفته ها آماده شود حالا دست پیچ ها را برای مدت زمان نیم ساعت درون یخچال قرار دهید .
در مرحله بعد تابع را بر روی اجاق گاز قرار داده و پیاز رنده شده و رب را درون تابه ریخته و تفت دهید تا رنگ عوض کند سپس نصف لیوان آب را همراه با کمی آبلیمو و نمک و فلفل و آویشن درون تابه ریخته و درب آن را ببندید صبر می کنیم تا بجوشد سپس کوفته مجلسی ها را درون تابه ریخته و برای مدت زمان یک ساعت اجازه میدهیم تا غذا آماده شود، برای اینکه سس خوشمزه ای داشته باشیم کمی نخود پخته و آلو به سس اضافه کنید .