قلیه ماهی

قلیه ماهی

قلیه ماهی

طرز تهیه و پخت قلیه ماهی جنوبی خوشمزه و مجلسی با ماهی شیر و تمر هندی ، این غذای محلی یکی از معروف‌ترین خورشت های ایرانی متعلق به جنوب ایران استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان و جنوب بلوچستان می‌باشد.

مواد لازم برای تهیه و طعم دار کردن ماهی

مواد لازم برای تهیه قلیه ماهی

  • ماهی شیر ۵۰۰ گرم(پوست گرفته شده و بدون خار)
  • زعفران ۳ ق غ خ
  • آبلیمو ۲ ق غ خ
  • نمک و فلفل سیاه(هر کدوم نصف ق چ خوری)
  • سبزی ۵۰۰ گرم(۲۵۰ گرم گشنیز،۱۵۰ گرم جعفری،۱۰۰ گرم شمبلیله)
  • پیاز (۲ عدد متوسط)
  • تمر هندی (۱ بسته)(با ۲ لیوان آب جوش صاف میکنیم)
  • سیر یک بوته
  • رب گوجه(۱ ق غ خ)
  • ارد ۱ ق غ خ(بخاطر غلیظ شدنش)
  • ادویه(نمک نصف ق چ خ) فلفل(۲ ق چ خ) زرد چوبه (۲ ق چ خ)
دستور پخت

طرز تهیه قلیه ماهی

برای تهیه قلیه ماهی خوشمزه و بسیار خوش ابتدا ماهی‌ها را همراه با زعفران و ادویه طعم دار نموده سپس ظرف مورد نظر را برای مدت زمان یک ساعت درون یخچال قرار میدهیم بهتر است از ماهی شیر و یا شوریده استفاده کنیم ،یک تابه مناسب را بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار داده سپس سبزی خورشت که شامل گشنیز جعفری شنبلیله می شود را بر روی تابه ریخته و اجازه می‌دهیم تا آب آن گرفته شود ، پس از اینکه آب سبزیها گرفته شد ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه کرده و به صورت مداوم سبزی ها را هم زده تا به رنگ تیره و سیاه در آید همانند سبزی خورشت قورمه سبزی پس از انجام این مراحل سبزی ها را کنار گذاشته و مشغول تهیه قلیه می‌شویم .

در مرحله بعد و برای تهیه قلیه دو لیوان آب جوش درون کاسه ریخته و تمر هندی را در آن حل میکنیم سپس دانه‌های تمرهندی را جدا کرده و از صافی رد می کنیم ، پیازها را خرد کرده و درون تابه ریخته سپس با حرارت کم و بدون روغن سرخ می کنی هنگامی که آب پیاز ها گرفته شد مقداری روغن اضافه کرده و پیاز ها را تفت میدهیم تا طلایی رنگ شوند .

قلیه ماهی جنوبی

حالا سیر را اضافه کرده و با هم سرخ میکنیم پس از انجام این مراحل آرد را اضافه نموده تا غلظت قلیه مناسب باشد سپس فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم مخلوط نمایید ، در پایان رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و با سایر مواد تفت میدهیم تا یکدست شوند، نصف لیوان آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا مواد کاملاً پخته و جا افتاده شوند . در مرحله بعد سبزی قلیه را اضافه کرده و با سایر مواد تفت میدهیم هنگامی که به خوبی با هم مخلوط شدند تمر‌هندی را اضافه کرده سپس کمی نمک اضافه می کنیم حالا درب تابه را بسته و اجازه میدهیم تا بجوشد ، اکنون حرارت را کم کنید و برای مدت زمان ۲۵ دقیقه اجازه دهید تا قلیه جا افتاده شود ، در این فاصله زمانی ماهی ها را سرخ میکنیم به صورت تقریبی برای مدت زمان چهار دقیقه تفت می دهیم، حالا تکه‌های ماهی را بر روی قلیه چیده و اجازه می‌دهیم برای پنج دقیقه خورشت ماهی خوشمزه ما جا افتاده شود در طول این مدت نیازی نیست درب ظرف را قرار دهید ،

 

آخرین بروز رسانی در : شنبه 21 تیر 1399
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام های پاتوق و لینک مستقیم بلا مانع است.