طرز تهیه آش ترخینه بروجرد لرستان با عدس ناهار دونفره ساده و سریع
طرز تهیه آش ترخینه
دستور پخت آش محلی خوشمزه با عدس و دوغ، ترخینه معولا از موادی مانند بلغور جو و گندم درست میشود این مواد را در دوغ ترش خیسانده و زمانی که دوغ بخوبی بخورد بلغور و گندم رفت آنرا به صورت گلوله درست کرده و خشک مینمایند و در طول سال از آن استفاده میکنند.برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش ترخینه در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
ترخینه | ۴ تا گلوله |
سبزی آش | نیم کیلو |
پیاز | یک عدد بزرگ |
عدس | دو پیمانه |
سیر سرخ شده | کمی |
نعنا خشک | دو قاشق |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
دوغ | یک لیوان |
طرز تهیه آش ترخینه
مرحله ۱
در شروع آشپزی ترخینه و عدس را در آب گرم بخیسانید، سپس پیاز را بصورت خلالی خرد نموده درون تابه ریخته و با روغن خیلی کم سرخ کنید، پس از اینکه پیاز ها طلایی رنگ شد مقداری از پیاز سرخ شده را برای تزیین آش جدا کنید.
مرحله ۲
الباقی پیاز را با سیر و یک قاشق نعنا خشک و نمک و فلفل و زردچوبه تفت دهید پس از انجام این کار، عدس را درون قابلمه ریخته و مقداری آب اضافه کنید بر روی اجاق گاز قرار دهید تا عدس بپزد سپس ترخینه را اضافه کنید.
مرحله ۳
در مرحله بعد ، سبزی پاک شده را خرد کنید به آش خانگی اضافه نمایید سپس بلغور را بریزید برای این که آش ته نگیرد مدام آنرا هم بزنید، پیاز و سیر سرخ شده را اضافه کنید ، در دقایق پایانی پخت دوغ را به مواد اضافه کنید.
مرحله ۴
پس از چند جوش اجاق گاز را خاموش نمایید. پیاز سرخ شده ای را که برای تزیین برداشته بودید را با یک قاشق نعنا خشک و کمی روغن تفت دهید و با آن آش خوشمزه را تزیین کنید.